TRETIRANJE BRAZGOTIN Z REFLEKSOTERAPIJO

Brazgotine lahko zdravimo tudi z refleksoterapijo

Vsi smo se že kdaj v življenju udarili, urezali, kaj zlomili, imeli tur,  ali imeli operacijski poseg. Torej, vsi imamo kakšno brazgotino, ki pa nam po našem mnenju ne dela nobenih težav. V resnici pa je zgodba lahko povsem drugačna. Velikokrat imamo lahko težave zaradi  posledic zabrazgotinjene rane kjerkoli na telesu. Težavam  ali raznim motnjam, ki  se nam lahko pojavljajo tekom življenja mogokrat ne najdemo pravega izvora-vzroka. Premalo se tudi  zavedamo, da je običajno nastanek rane-poškodbe povezan z nekim travmatičnim dogodkom, ki smo ga pozabili in »pometli pod preprogo«. Vse skupaj se je pa zapisalo v naš celični spomin. Naše telo in možgani zadevo počasi a vztrajno »spravljajo na dan« v različnih oblikah v razno raznih situacijah.

Dober refleksoterapevt bo prepoznal kdaj je težava povezana s staro rano, čeprav to ni lahko, še težje pa je odkriti pravi vzrok nastanka. Vendar imamo za to našega »notranjega zdravnika«, ki nam vedno in na poseben način pokaže kaj se dogaja, le povprašati ga moramo znati in potem prisluhniti odgovorom.

Terapijo brazgotin lahko začnemo po zaceljenju rane ali saniranju poškodbe. Kdaj točno je odvisno od vsakega posameznika in seveda od velikosti rane ali poškodbe. Nikakor ne smemo prehitevati, začnemo lahko v roku desetih dni ali treh do štirih tednov ali celo kasneje. Med tem časom pa lahko uporabljamo druge tehnike in postopke za hitrejše in boljše celjenje. V času celjenja lahko pacient tudi sam veliko pripomore k boljšemu saniranju rane s pomočjo primerne kreme in samomasaže.

Z refleksno masažo stopal cono brazgotine s posebno tehniko dobro prekrvavimo. S tem spodbudimo samozdravljenje telesa. Poleg brazgotine tretiramo tudi refleksno cono operiranega organa. Pri tem moramo biti previdni in stalno spremljati stanje pacienta. Po končanem tretiranju področje skrbno namažemo s primerno kremo ali gelom, prav tako področje brazgotine na telesu.

brazgotine

Terapijo je včasih treba večkrat ponoviti, seveda je to odvisno od stanja brazgotine, same poškodbe in še mnogo drugih dejavnikov. Pomaga lahko tudi že samo ena terapija, če se pacient odlično odzove nanjo. Glede na stanje pacienta sproti ocenimo kolikokrat bi bilo treba še ponoviti terapijo. Pri tem smo pozorni ne samo na fizično plat ampak tudi na čustveno stanje pacienta.

Pri premagovanju čustvenih težav so nam  lahko v pomoč tudi drugi načini zdravljenja. Zelo dobro se obnese homeopatija ali Bachove cvetne esence, razne dihalne tehnike, klinična somatika, masaže…..

Pri refleksoterapiji se nam lahko sprosti ogromno življenjske energije, na dan privrejo razna čustva, občutki iz daljne in bližnje preteklosti. Rezultat vsega je temeljito in dolgoročno samozdravljenje. Lahko se znebimo marsikatere težave, ki nas je dolgo spremljala.

»Življenje mi je pokazalo, da se lahko vsega naučimo. Pokazalo mi je, da se lahko spremenimo, tudi ko se to zdi nemogoče.« (Ob reki Piedri sem sedela in jokala)