TERAPIJA Z VENTUZAMI

Vakumska masaža je zelo stara terapevtska masažna tehnika, pri kateri uporabljamo ventuze, ki so različne oblike in velikosti. Tehnika je seveda razširjena po svet svetu, vendar se je najbolj razvila prav na Kitajskem in je nepogrešljiv del Tradicionalne Kitajske Medicine in Tuina masaže.

Ventuze so stekleni, plastični ali silikonski kozarci, ki jih polagamo na telo stranke. So okrogle oblike, različnih velikosti, v osnovi pa so se razvile iz živalskih rogov, od tukaj tudi ime »metoda rogov«.

Uporaba ventuz je zelo uspešna pri odpravi celulita, vendar je več kot uspešna tudi pri mišično – skeletnih terapijah. Z podtlakom, ki ga ustvari ventuza dvignemo, dreniramo, masiramo globlje ležeča tkiva, mišice in živce. Metoda je rahlo boleča, vendar zelo učinkovita.

Terapije z ventuzami uporabljamo pri:

Terapija z ventuzami je običajno dopolnilna terapija drugim terapevtskim tehnikam: terapevtskim masažam, tuina masaži, akupunkturi, trigger point terapiji, moksanju,…

Terapije se izbirajo glede na težave in potrebe vsakega posameznika, s katerim pripravimo tudi individualni načrt. Želimo optimalne rezultate, zato se vsaki stranki posvetimo in jo tretiramo holistično.